KAKO VOLIM ANU

Pesme za decu. Nakon knjiga pezije za odrasle čitaoce, te knjige priča za decu mlađeg uzrasta, nastala je i knjiga pesama za najmlađe. Knjiga je po obimu mala, ali veoma simpatična. Posebno su do izražaja došle prekrasne ilustracije Aleksandra Kaevskog, tada ilustratora u makedonskim časopisima za decu Drugarče i Razvigor.

Knjiga je štampana u tiražu od 3000 primeraka i vrlo brzo je došla do čitalaca. Tada sam često nastupao po osnovnim školama u Rijeci i okolo i uvek bio lepo primljen. Posle su došla neka druga vremena, ružna i sumorna. Ne želim ni da ih se sećam.

Izdavački centar Rijeka, 1983. Naslovna strana i ilustracije Aleksandar Kaevski.

 

Песме за децу. Након књига пезије за одрасле читаоце, те књиге прича за децу млађег узраста, настала је и књига песама за најмлађе. Књига је по обиму мала, али веома симпатична. Посебно су до изражаја дошле прекрасне илустрације Александра Каевског, тада илустратора у македонским часописима за децу Другарче и Развигор.

Књига је штампана у тиражу од 3000 примерака и врло брзо је дошла до читалаца. Тада сам често наступао по основним школама у Ријеци и около и увек био лепо примљен. После су дошла нека друга времена, ружна и суморна. Не желим ни да их се сећам.

Издавачки центар Ријека, 1983. Насловна страна и илустрације Александар Каевски.